11 manieren om je beter te voelen als je down bent

Hallo! Ik hoop dat het goed met je gaat? Hoe ga jij met het thuisblijven om? Ik ga niet liegen – ik vind het de laatste tijd erg moeilijk. De afgelopen 3 dagen waren bijzonder moeilijk. Het is zo’n ongebruikelijke situatie, en ik weet hoe gelukkig ik ben hier in het prachtige Limburg  te zijn met mijn man en ons gezin, maar ik vind het soms moeilijk. Voortdurend gelukkig en positief blijven is een uitdaging als je je familie, vrienden en gewoontes moet missen. Ik heb het gevoel dat ik hier een prima routine heb die me gelukkig en gemotiveerd houdt, maar op sommige dagen vind ik het moeilijker dan op andere. Vandaag is een prachtige dag hier in Vaals. De heuvels zien er iedere dag weer mooier uit. Alle bloemen bloeien en het weer wordt warmer en warmer – wat zeker helpt bij mijn humeur.

Deze lockdown is niet gemakkelijk en daarom schrijf ik de blogpost van vandaag. Als je net zoals ik het soms moeilijk vindt om gelukkig en gemotiveerd te blijven, lees dan deze blogpost en onthoud dat het oké is om je zo te voelen. We voelen het allemaal, en we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Ik ben hier om te helpen en ik hoop dat mijn 12 ideeën over wat je kunt doen als je even down bent, je zullen helpen om je beter te voelen als je deze moeilijke momenten hebt. Vergeet niet dat er zoveel dingen zijn die we voor onszelf kunnen doen om ons beter te voelen wanneer we verdrietig zijn.

1. Haal een frisse neus. Ik weet dat sommigen van jullie misschien niet naar buiten mogen voor wandelingen omdat je in quarantaine zit. Dat lijkt me vreselijk! Ik vind het moeilijk om hier in Limburg te zijn, en ik heb het geluk dat ik zo in de bossen ben. Dus als je niet naar buiten kan voor en dagelijks ommetje, zet dan een stoel bij een open raam en geniet van de frisse lucht die binnenkomt. Ga daar zitten met een kopje thee en een boek en haal diep adem.

2. Bel een vriend of familielid. Dit is mijn dagelijkse go-to! Een keer per dag bel ik minstens een of twee van mijn vrienden of familie. Het maakt me aan het lachen als ik hun stem hoor. Ook al zijn we ver uit elkaar, door met ze te praten, voelen ze zich dichterbij!

3. Trakteer jezelf op iets leuks, of iets dat je al heel lang wilt hebben. Het hoeft niets groots of duurs te zijn. Ik zou mezelf bijvoorbeeld trakteren op een nieuw boek, een trainingslegging, iets nieuws voor in huis of zelfs gewoon een paar kiwi’s waar ik zelf van kan genieten luisterend naar mijn favoriete podcast. (Kiwi is mijn favoriete fruit, dus dat is iets waarvan ik weet dat het altijd een glimlach op mijn gezicht zal toveren).

4. Zet je favoriete liedje op en dans! Oké, ik weet hoe stom het klinkt, en je voelt je misschien gek en ziet er raar uit terwijl je het doet – maar wat maakt het uit? Dans, lach en voel hoe blij het je maakt dat het je niet kan schelen.

5. Maak een nieuwe vrolijke speellijst op Spotify! Zingen en naar muziek luisteren is iets dat me meteen in een goed humeur kan brengen. Als je vandaag een boost nodig hebt, zet dan je favoriete afspeellijst op vergeet je zorgen.

6. Start een nieuwe serie op Netflix – en elke keer dat je je down voelt, verwen jezelf met een nieuwe aflevering.

7. Kook je favoriete recept. Ja, we weten het allemaal – eten maakt ons gelukkig, dus waarom zou je jezelf niet verwennen met iets waar je van houdt?

8. Draag iets waardoor je een goed gevoel over jezelf krijgt. Ik voel dat me elke dag verkleden en een beetje make-up opdoen, me een beter gevoel over mezelf geeft. Ook al doe ik gewoon mijn haar en doe ik mascara op, het maakt een groot verschil uit in hoe ik over mezelf voel. En mijn man wordt er ook blij van.

9. Spa-dag – gezichtsbehandeling, haarmasker enz. Masseer jezelf: hoofdhuid, voeten, gezicht, benen, armen. Hierdoor voel ik me altijd geweldig!

10. Ruim je huis op. Leeg je kasten en sorteer de kleding die je niet meer draagt. Ik voel me altijd beter als ik het huis opruim, of je huis schoonmaakt of zelfs gewoon je bed verschoont.

11. Daag jezelf uit om creatief te zijn. Schilderen, schrijven, breien of wat dan ook. Je energie steken in iets creatiefs is heel gezond voor je en een goede manier om je gedachten af ​​te leiden. Ik ben tegenwoordig helemaal into paint-by-numbers. En ik schaam me er niet voor!

Geef een antwoord