Triceps-push-ups voor een snelle en effectieve arm workout

Triceps-push-ups voor een snelle en effectieve arm workout

Ben je op zoek naar een eenvoudige, toegankelijke training om je triceps te trainen, dan hoef je niet verder te zoeken. Deze triceps-push-ups zijn beginners vriendelijk. Ze bieden je een geweldige armtraining zonder dat je er verder iets voor nodig hebt. Bovendien kun je de beweging aanpassen om het uitdagender te maken.

Hier lees je hoe je dat moet doen.

Hoe je een triceps-push-up doet:

  1. Begin op handen en voeten. Je schouders bevinden zich recht boven je handen, en je heupen recht boven je knieën.
  2. Houd je ellebogen naar je knieën gericht. Adem in terwijl je de ellebogen buigt en breng je borst naar de grond. Ga zo ver mogelijk naar beneden; probeer je neus op één lijn te brengen met je vingertoppen. Je kunt zelfs proberen heel ligt met je neus de vloer te raken.
  3. Houd je rug recht en buik krachtig en til langzaam je borst op om te beginnen. Houd je borst open, en buig je rug niet.
  4. Voer drie sets van 10 herhalingen uit.

Wat zijn de voordelen?

De triceps kunnen een beetje moeilijk zijn om te trainen, maar deze oefening is er één die ze echt goed aanwakkert. Daardoor is het een geweldige aanvulling op je dagelijkse routine. En als je de beweging correct uitvoert, is het zelfs een fantastische oefening om je core te trainen.

Tips:

Betrek je buikspieren bij de hele beweging: Duw je navel naar binnen, en strek je ruggengraat uit om de onderrug te ondersteunen.
Als je ellebogen de neiging hebben om uit te wiebelen, probeer dan een weerstandsband om je bovenarmen te wikkelen, voor extra houvast.
Om deze beweging uitdagender te maken, kan je je benen strekken om in een hoge plank te komen. Laat je zakken tot aan de onderarmplank en activeer je triceps terwijl je jezelf weer omhoog duwt. Een soort slang voor de yoga kenners onder jullie!

Let altijd op je houding om het meeste uit elke beweging te halen, en in het geval van triceps-push-ups, zullen je armen zeker gaan branden!

Geef een antwoord