Veel gestelde vragen over Botox

Veel gestelde vragen over botox

Een paar jaar geleden heb ik voor het eerst Botox gekregen. Ik had vrienden die al jaren Botox-injecties kregen, maar ik had zelf nog nooit de stap gewaagd. Helaas, toen ik al ver in de 30 was, wist ik dat het tijd was om te werken aan een paar lijntjes en rimpels die een eenvoudige huidverzorgingsroutine gewoon niet kon oplossen. Toen ik eenmaal begon, wist ik dat er geen weg meer terug was… ik was verkocht!

Toen ik mijn eerste Botox-behandeling onderging, was ik 33 jaar oud. Natuurlijk had ik rimpels op mijn voorhoofd die ik haatte maar ik wist niet echt of ik er veel aan kon doen. Nou, dankzij Botox, zijn die lijnen nu allang weg.

Eerste keer Botox?

Ik ben vrij open over mijn Botox behandelingen online. Ik ben nu 36 jaar oud en ik bedoel, het is 2020, wie kan het wat schelen wat andere vrouwen doen voor een beetje zelfzorg, toch? Maar ik zal zeggen dat ik denk dat er zoveel vragen zijn over dit onderwerp. Dus ik wilde een volledige blog wijden aan het beantwoorden van al jouw mogelijke vragen rond de behandeling.

Voordat we er in duiken, wil ik jullie er natuurlijk aan herinneren dat ik geen medisch advies geef. Je moet 100% een gediplomeerde medische professional raadplegen voordat je een cosmetische ingreep overweegt. Ik deel gewoon mijn eigen persoonlijke ervaring met Botox.

Hoe lang duurt het voordat je resultaat ziet van Botox

Botox is een neurotoxine dat meestal wordt gebruikt voor de behandeling van fijne lijntjes en rimpels in het voorhoofd, fronsrimpels en kraaienpootjes. Het kan een paar dagen tot 2 weken duren voordat Botox resultaat geeft. Voor mijn eigen fijne lijntjes en rimpels, zie ik meestal resultaten rond dag 6 of 7 na de Botox behandeling.

Hoe lang blijft Botox zitten?

Ik krijg Botox toegediend op mijn voorhoofd, kraaienpootjes, en de kleine 11 tussen mijn ogen. De resultaten duren meestal een paar maanden. Ik zou zeggen dat ik ongeveer een keer per seizoen een Botox behandeling probeer te krijgen, dus 4 keer per jaar.

Waar kan ik Botox krijgen?

Botox behandelingen kunnen worden aangeboden in huidklinieken, dermatologenpraktijken, en andere medische faciliteiten. Het belangrijkste om te onthouden is dat alleen daarvoor gekwalificeerde artsen Botox bij cliënten mogen injecteren. Alle artsen moeten gediplomeerde medische professionals zijn. Dus voordat je iemand bij je laat prikken, doe je huiswerk en zorg ervoor dat ze op en top gekwalificeerd zijn!

Hoeveel Botox eenheden moet je krijgen

Vraag zeker om informatie over verschillende delen van het gezicht, zoals voorhoofd, konijnenlijnen, rond de ogen, enz. Vraag of ze behoudend zijn in het begin. Je kunt altijd teruggaan en meer krijgen. Maar vraag de kliniek wat over het algemeen een  goed uitgangspunt voor iemand jonger, iemand ouder, enz. is.

Doet Botox pijn?

Ik denk dat deze vraag een beetje subjectief is, om eerlijk te zijn. Voor mij is de toepassing vrij minimaal op de pijnschaal. Ik bedoel, er gaat een naald in mijn gezicht dus het is zeker niet pijnloos maar het is 100% verdraagbaar. De naald is zo dun en klein en het gaat allemaal zo snel voorbij… het is echt helemaal niet erg. Het hele proces duurt misschien 20 minuten.

Mag je sporten na een Botox behandeling?

Hier wist ik zelf ook het antwoord niet op, dus ik moest even zoeken op Google. En er wordt gesuggereerd om minstens 24 uur te wachten met inspannende activiteiten of zweten. Er staat ook dat je moet vermijden ondersteboven te liggen of iets intensiefs met je gezicht te doen. Eigenlijk moet je het de volgende dag rustig aan doen. Maar je kunt nog steeds make-up dragen.

Hoeveel kost Botox?

Prijzen variëren op basis van waar je de behandeling krijgt. Toen ik mijn groep vriendinnen vroeg wat zij betaalden, bleek het bereik tussen de €20-€40 per eenheid te liggen. De totale prijs voor de behandeling hangt af van waar/hoeveel er wordt geïnjecteerd.

Wat zijn bijwerkingen van Botox ?

Ik heb een zeer gevoelige huid, dus er waren natuurlijk kleine rode puntjes op mijn gezicht na afloop van waar de Botox was geïnjecteerd. Maar die vervaagden binnen een uur. Voor de rest had ik persoonlijk geen nadelige bijwerkingen. Als je plotselinge pijn, jeuk, verandering van huidskleur enz. krijgt, moet je onmiddellijk contact opnemen met jouw arts.

Geef een antwoord